brian_tracy_on_stage

2012 decemberében hallottam arról, hogy 2013 februárjában Brian Tracy – a nagy sikerű amerikai motivációs író és előadó – Magyarországra látogat egy cég rendezvényének keretein belül. Ő az egyik kedvenc íróm, akinek könyveiből és hanganyagaiból már nagyon sokat tanultam. Jól emlékszem, 2012. december 15-én leírtam, hogy „2013 februárjában részt veszek Brian Tracy előadásán, kezet fogok vele, dedikálja a Maximális teljesítmény című könyvemet és közös fényképet készítek vele.”

A célom elérésé érdekében először elkezdtem utána járni, hogyan tudnék jegyet szerezni a két napos előadásra. Kiderült azonban, hogy ez egy zártkörű rendezvény, amin csak a cég tagjai vehetnek részt. Több ismerősömmel is beszéltem, akik kapcsolatban álltak ezzel a céggel, de végső soron arra jutottam, hogy nem sikerül jegyet szereznem. Nem mondtam le célomról, de egy ideig nem foglalkoztam vele olyan intenzitással, mint előtte. Aztán nem teljesen egy héttel a rendezvény előtt adódott egy lehetőségem a Sikerközösség jóvoltából, és sikerült jegyet szereznem az előadásra. Ennek már önmagában nagyon örültem! Célom egyik fele már biztos volt, hogy megvalósul!

A két napos rendezvényen a Sikerközösség szerkesztőivel együtt vettünk részt. Már az első napon próbáltunk olyan helyzetet teremteni, hogy összejöjjön egy fotó Mr. Tracy-vel, ami akkor nem sikerült, de nem adtuk fel! Egyetlen reményünk maradt, mégpedig a második nap. Kitaláltuk, hogy mielőtt még befejezné az előadását Mr. Tracy, odamegyünk a színpad mellé, hogy amikor lejön, „lecsaphassunk” rá. A biztonsági őrök azt mondták, hogy Mr. Tracy nem vállal fotózást, mivel nagyon fáradt. Még egy ideig együtt vártunk a színpad mellett, hátha felbukkan valahol, de sajnos nem így történt. Szépen lassan hazamentek a többiek, már csak ketten-hárman maradtunk ott. Láttuk, hogy semmi esélyünk nincs itt, ezért kitaláltuk, hogy megkeressük a „hátsó kijáratot”, ahol valószínűsíthetően Brian Tracy távozni fog. Meg is találtuk ezt az ajtót, és itt vártunk még kb. egy órát. Egy idő után már csak ketten maradtunk, Weigert Peti és én.

Aztán egyszer csak Brian Tracy kijött az ajtón! Udvariasan kértük, hogy hadd készítsünk vele egy fotót, de Mr. Tracy beszállt az autóba, ami már a kapu előtt várta, és a sofőr elindult vele. Minden veszni látszott, de még mindig nem adtuk fel. Egy esélyünk volt még, amit meg lehetett próbálni, hogy az autó után futunk. Elkezdtünk nagyon gyorsan szaladni, hiszen amíg a parkolóból halad kifelé a jármű, addig nem mehet túl gyorsan. Hirtelen lelassított az autó, majd a szembe forgalom miatt megállt. Odaértünk az autó mellé, és az ablakon keresztül kértük őt a közös fotózásra. Mr. Tracy egyszer csak lehúzta az ablakot, és bólintott, hogy beleegyezik. A lehúzott ablakon keresztül kezet fogtunk vele és dedikálta a könyvemet. Odahajoltunk az ablakhoz, hogy összehozzunk egy fotót Mr. Tracy-vel, aki erre ennyit mondott angolul: „Várjatok, kiszállok!”.

Teljesen a helyzet hatása alatt voltunk, szóhoz sem jutottunk, nem győztünk hálálkodni. Elkészült a fénykép.

Nem csak a célom valósult meg, ennél sokkal több történt akkor. Egy álmom vált valóra!

borsos_bence_2._sikersztori_-_talalkozas_brian_tracyvel_kep

Három fontos dolgot tanultam meg:

– Az azonnali cselekvésnek hatalmas ereje van

– A cél elérése érdekében a legfontosabb a kitartás! Még akkor is kitartottunk, amikor mindenki más már feladta. Még az utolsó pillanatban is, amikor már elment az autó az orrunk előtt.

– A cél érdekében nem létezik kifogás.